Vintgar Kloof

Vintgar Kloof

Een van de mooiste natuurlijke kloven van Slovenië

Denk je aan Slovenië, dan denk je aan natuur. Het noordwesten zit vol bergen, waarvan nationaal park Triglav het populairste is. Aan de rand van dit nationale park vind je de Vintgar kloof, en deze kloof is populair voor een goede reden. Lees meer over deze iconische plek op deze pagina, ook beantwoorden we de meest gestelde vragen van onze bezoekers!

Populairste bergkloof van Slovenië Makkelijk te combineren met het Meer van Bled

De Vintgar Kloof: Een door de natuur gecreëerd schouwspel

In Slovenië zijn er veel prachtige rivierkloven te vinden, maar de Vintgar kloof is bij uitstek het populairst. De kloof is 1.5 km lang en wordt omgeven door steile wanden van tussen de 50 en 100 meter hoog. Dit door de natuur gecreëerde schouwspel zorgt voor een indrukwekkend geheel, en u zult dan ook geen spijt krijgen van een wandeling door deze kloof. De prachtige turquoise stroom van de Radovna rivier kolkt door de vallei, en uiteindelijk duikt het 13m omlaag in de Slap Šum waterval, wat letterlijk luide waterval betekent. Over de betekenis van Vintgar valt te twisten, maar de algemeen geaccepteerde betekenis is dat het afstamt van het Duitse Windegg(er), wat “plaats blootgesteld aan de wind” betekent.

Combineer uw reis met het meer van Bled

Veel mensen die op vakantie gaan naar Slovenië, nemen altijd de tijd voor een bezoek aan het meer van Bled. Het meer van Bled, met het iconische eiland met een kerk erop, bevindt zich op maar 4 km van de Vintgar kloof. In het hoogseizoen rijdt er dan ook een shuttlebus naar de Vintgar kloof, waardoor het makkelijk te combineren is.

Ben je meer een avontuurlijk persoon? Huur dan een fiets of E-bike. Bled heeft namelijk meerdere fiets aanbieders. Houd er wel rekening mee dat het een bergachtig gebied is, dus in het geval van een normale fiets is het stevig doortrappen!

De meest gestelde vragen over de Vintgar Kloof

Hoe is de Vintgar kloof te bereiken vanaf Ljubljana?

Er zijn geen directe verbindingen met de Vintgar kloof vanaf Ljubljana. Wil je met de trein? Dan moet je overstappen in Bled of Jesenice. Een treinkaartje kost €6,60, en de reis duurt minstens een kleine twee uur. Wel moet je nog 15 minuten lopen vanaf het dichtstbijzijnde station: Podhom.

Wat zijn de entreekosten voor de Vintgar kloof?

De entreeprijs voor de Vintgarkloof is 10 euro. Het is aan te raden om vooraf een ticket te kopen. Op deze manier ben je verzekerd dat je niet in de rij van de kassa hoeft te staan, en dat je niet geweigerd wordt wegens de drukte.

Wil je de bus nemen? Dan moet je eerst de bus naar Bled nemen. Dit duurt tussen een uur en anderhalf uur en kost €1,60 in het weekend en €5,70 doordeweeks. In het hoogseizoen rijdt er vanaf hier een gratis shuttlebus, anders moet je de bus naar Podhom nemen en vanaf daar 25 minuten lopen.

Zijn honden toegestaan in de Vintgar kloof?

Het is toegestaan je hond mee te nemen naar de Vintgar kloof, maar je moet wel apart entreeticket voor ze betalen, dit kost 3 euro. Tevens moeten honden te allen tijde aangelijnd blijven.

Mensen die de Vintgar kloof bezoeken met hun hond, worden aangeraden om de kloof in de vroege morgen te bezoeken, of na drieën om de ergste drukte te vermijden.

Hoe lang duurt een bezoek aan de Vintgar kloof?

Een bezoek aan de Vintgar kloof duurt tussen de twee en drie uur, afhankelijk van de route die je neemt terug naar het begin en de drukte.

Wat zijn de openingstijden van de Vintgar kloof?

De openingstijden verschillen per jaardeel. In het hoogseizoen is de kloof geopend van 8.00 tot 18.00, met als uitzondering tussen 24 juni en 15 augustus, wanneer het van 7.30 tot 19.00 geopend is. Het drukste moment in de kloof is tussen 10.00 en 13.00

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024