Home Vakantieboerderijen in Slovenië? Dit is de top 5!

Vakantieboerderijen in Slovenië? Dit is de top 5!

Ritoznoj Slovenië boederijen

In Slovenië is landbouw een erg belangrijk onderdeel van de cultuur, dus wat is er beter dan te verblijven op een echte boerderij? Deze zogenaamde vakantieboerderijen, of Turistična Kmetija in het Sloveens, bieden vaak hun eigen producten aan op hun accommodatie, zodat je optimaal van het land kunt genieten! Sommige eigenaren van de vakantieboerderijen willen je ook met alle liefde vertellen over hun passie, en zullen je meenemen naar hun land om hun verhaal te doen. Een verblijf op een vakantieboerderij is dus echt meer dan slechts een overnachtingsplek, het zorgt voor een unieke ervaring, en laat je het landelijke leven van Slovenië optimaal ervaren.

Zo divers als Slovenië is in hun landschappen, zo is het ook in zijn boerderijen. Ben je specifiek op zoek naar een vakantieboerderij? Dan is het ook belangrijk om je te bedenken waar je interesses liggen. Boerderijen met wijngaarden, boerderijen met landbouw, of boerderijen met vele dieren, de keuze is enorm! Naast het zien wat de boerderij allemaal verbouwd, bieden de meeste vakantieboerderijen ook zelf geproduceerde producten aan, genieten! Verblijf je op een boerderij met wijngaarden, dan kun je vaak zelfs een hele wijnproeverij doen. We lichten hieronder vijf verschillende vakantieboerderijen voor je uit.

Tourist Farm Kladje
lekker buiten eten bij vakantieboerderij Tourist Farm Kladje

1. Tourist Farm Kladje

Tourist Farm Kladje in Ljubno ob Savinji is een vakantieboerderij in Noord-Slovenië. Naast dat je hier heerlijk tot rust kunt komen, is het een goede uitvalsbasis voor vele activiteiten in Noord-Slovenië! Uniek aan deze vakantieboerderij zijn de vele dieren, zoals paarden, varkens, geiten en ga zo maar door.

Vind de beste prijzen voor Tourist Farm Kladje

Tourist Farm Firbas exterieur
Tourist Farm Firbas kamer

2. Tourist Farm Firbas

Tourist Farm Firbas in Cogetinci is een vakantieboerderij in oost Slovenië. Doordat het vlakbij de snelweg ligt is het makkelijk te bereiken, maar kun je je ook makkelijk verplaatsen naar andere delen van Slovenië. Er is een boomgaard en een wijngaard te vinden op het landgoed van de vakantieboerderij, en worden er geiten, runderen, paarden, konijnen en kippen gehouden. De vakantieboerderij heeft ook huisgemaakte gerechten, wijnen en vruchtensappen te bieden.

Vind de beste prijzen voor Tourist Farm Firbas

Farm Stay Jarc Vineyard - 3 sterren
Terras met uitzicht

3. Stay Jarc Vineyard

In noordoost Slovenië is de Farm Stay Jarc Vineyard te vinden. Deze vakantieboerderij, compleet met eigen wijngaard, boomgaarden en tuin biedt een prachtig uitzicht doordat het op een heuvel ligt. De boerderij serveert hun zelfgemaakte brood, traditionele Sloveense vleesgerechten, en zelfs een vegetarisch menu. Ook is het mogelijk de wijnen op het mooie terras te proeven die door de boerderij zelf is geproduceerd. Hoe speciaal is dat! Ook is het mogelijk om een speciale wandeling te doen in de omgeving gericht om de wijnen van deze wijnstreek te proberen, en kun je paardrijden op 2 km van de accommodatie.

Vind de beste prijzen voor Stay Jarc Vineyard

Arkade Turizem
Idyllisch terras Arkade Turizem

4. Vakantieboerderij Arkade Turizem

De vakantieboerderij Arkade Turizem is gelegen in de westelijke wijnstreek van Slovenië, op slechts 23 km afstand van luchthaven Trieste, en 10 km van de stad Nova Gorica. Deze vakantieboerderij heeft een eigen wijngaard, en een wijnproeverij van de eigen huiswijnen is dan ook zeker aan te raden! Ook produceert de vakantieboerderij verschillende vleeswaren. Kortom, volop genieten!

Vind de beste prijzen voor Arkade Turizem

Vaznik Farm House Apartments
terras bij vakantieboerderij Vaznik Farm House

5. Vaznik Farm House Apartments

Vaznik Farm House Apartments is perfect voor de reiziger die Noordwest Slovenië wil ontdekken, of gewoon heerlijk tot rust wilt komen. Met de perfecte ligging bij Bohinjska Bela, zit je zowel dichtbij Bled (4km) als dichtbij Bohinj (18km), maar toch ver weg van het drukke toerisme en heerlijk rustig tussen de bossen, met uitzicht op de Bled vallei. Om dit rustgevende landelijke gevoel te versterken, zijn er ook konijnen, geiten, koeien, katten en honden voor een echt boerderij gevoel. Kom je in de zomer en wil je lekker wandelen? Laat de auto dan vooral staan, want er zijn vele wandelpaden vanuit de vakantieboerderij! Kom je in de winter? Dan kun je zelfs skiën, snowboarden of sleeën in de omliggende heuvels!

Vind de beste prijzen voor Vaznik Farm House Apartments

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024