Groepsreis door Slovenië

Groepsrondreis Slovenië

Lekker het land verkennen met gelijkgestemde reisgenoten

Slovenië is een land dat twee keer zo klein is als Nederland, maar uitblinkt in verscheidenheid. De mooie diepblauwe Adriatische zee, de machtige bergen van de Alpen, de wilde smeltwaterrivieren en meren, de glooiende heuvels vol wijnranken, noem het maar op. En wat is beter dan van al deze schoonheid te genieten met anderen? Of je nou in een groep wilt rondreizen om zo veel mogelijk van het land te zien, of wilt deelnemen aan een van de vele activiteiten die mogelijk zijn in de prachtige Sloveense natuur, Slovenië heeft voor iedereen iets te bieden voor een geweldige vakantie. Lees snel verder over waarom een groepsreis naar Slovenië een heerlijke bestemming is voor de reiziger die niet alleen op pad wilt.

Bekijk alle groepsreizen Vanaf € 799,-
Leer leuke nieuwe mensen kennen Kies voor een actieve groepsvakantie of relaxte groepsrondreis

Wat voor groepsreizen worden er aangeboden?

Het is altijd heerlijk om op vakantie te gaan, voor velen zelfs hét hoogtepunt van het jaar. Maar soms komt het wel eens voor dat je niemand hebt om mee op vakantie te gaan, en je het wel erg belangrijk vindt om je reis met anderen te kunnen delen. Of ben je niet alleen maar met z’n tweeën, en wil je graag het land verkennen of deelnemen aan sportieve activiteiten met andere gelijkgestemde stellen? Groepsreizen bieden hiervoor de perfecte oplossing. Niet alleen kom je terug van vakantie met geweldige herinneringen, je zult waarschijnlijk ook vrienden hebben gemaakt voor de rest van je leven.

Maar kiezen voor een groepsreis naar Slovenië is maar een deel van de keuze. Er zijn namelijk twee hoofdsoorten groepsreizen: groepsrondreizen en actieve groepsreizen.

Uitgelichte aanbieders om een groepsreis te boeken


Een groepsreis naar Slovenië boeken? Dit is de top 3!

Groepsrondreizen Slovenië

Groepsrondreizen zijn er voor jong en oud. Bij groepsrondreizen wordt je rondgereden met de bus, en is de vakantie een stuk relaxter, je ziet de meeste hoogtepunten van het land, terwijl er niet te veel inspanning van je wordt verwacht. Bij de meeste bestemmingen wacht er een gids op je, die je alles kunt vertellen over de bestemmingen, terwijl je ’s avonds in een gezellig hotel de dag bespreekt met je medereizigers. Kortom, deze vorm van reizen is erg relaxed, waarbij alles voor je geregeld is en je comfortabel in een luxe bus wordt rondgereden.

De traditionele Pletna boten

Actieve groepsreizen Slovenië

Actieve groepsreizen richten zich vooral op jongeren. Hiervoor is dan ook meer inspanning voor vereist. Vaak geldt voor deze reizen ook een maximumleeftijd, zodat de groepen optimaal mixen. Er zijn verschillende gedeelten in Slovenië waar buitenactiviteiten mogelijk zijn. In het westen zijn dit het Meer van Bohinj, het Meer van Bled, de Sava rivier en de Soča rivier. In het oosten zijn er vele activiteiten mogelijk bij het Meer van Velenje, de Savinjska rivier en de Logarska vallei.

Tijdens de actieve groepsvakanties, wordt er een heel scala aan activiteiten ondernomen. Kajakken komt bijna in elke groepsreis wel voor, maar denk ook aan andere activiteiten zoals wandelingen, fietstochten, raften en boogschieten. Bij al deze activiteiten staat groepsbinding centraal, waardoor het gehele teamproces het allemaal nog leuker maakt. Kajakken met vrienden is bijvoorbeeld gaaf, maar is ’s avonds met z’n allen rond een kampvuur zitten niet even leuk? Dat maakt de actieve groepsreizen zo mooi, je deelt unieke reiservaringen met elkaar waar leuke vriendschappen uit ontstaan.

raften met een groep op de soca rivier in Slovenië

De populairste bestemmingen voor groepsreizen in Slovenië

Slovenië is een klein land dat enorm veel te bieden heeft. Zowel voor de natuurliefhebber, de cultuurliefhebber als de vakantieganger die van adrenaline houdt is er erg veel te vinden in Slovenië. Hieronder zijn de belangrijkste locaties beschreven die in de meeste groepsreizen naar Slovenië voorkomen.

Soča Vallei Rivier

De Soča vallei

De Soča vallei is een van de mooiste gebieden van Slovenië. Deze smaragdgroene smeltwaterrivier stroomt door het prachtige Nationaal Park Triglav, en staat centraal bij vele activiteiten die hier mogelijk zijn. De rivier heeft veel punten waar het water erg ruig is, waardoor raften op vele punten mogelijk is. Ook vind je tal van punten waar mensen aan het kajakken zijn en rond peddelen op een Stand Up Paddleboard (SUP). Kortom, een paradijs voor de echte natuurliefhebber. Heb je behoefte aan wat afwisseling? Geen zorg, er zijn ook vele activiteiten te doen die los staan van de rivier. Wandel lekker door de bergen, fiets door de prachtige vallei, of bezoek een van de vele historische loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. Wist je dat de Soča vallei een van de belangrijkste fronten was van de Eerste Wereldoorlog? Er ligt dus een donkere schaduw over deze prachtige vallei, die nog op veel punten is terug te zien.

Meer van Bled

Meer van Bled

Het Meer van Bled is de populairste bezienswaardigheid van Slovenië, en met goede reden. Prachtige bergmeren vallen altijd al in de smaak bij vele vakantiegangers, meer boven op het natuurschoon, biedt dit meer ook nog eens een pittoresk eilandje met kerkje erop, en een machtig kasteel dat vanaf de klif de wacht houdt over het meer. Dit unieke schouwspel zit dan ook bij de meeste groepsreizen inbegrepen.

Voor de reiziger die kiest voor de actieve rondreis, biedt Bled nog wat meer. Er zijn namelijk vele zijriviertjes van de Sava hier te vinden, waarop vele wateractiviteiten mogelijk zijn. Ook ligt het in de buurt van het Meer van Bohinj. Dit meer is eveneens een centrum van vele wateractiviteiten, en het startpunt van vele wandeltochten. Het Meer van Bohinj ligt dan ook in het centrum van Nationaal Park Triglav, wat garantie biedt op natuurschoon en vele activiteiten.

Ljubljana

Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en ligt in het midden van het land. Ondanks dat het de hoofdstad van het land is, oogt het heel rustgevend en groen. Neem bijvoorbeeld het grote stadspark Tivoli, of de vele heuvels in en rond de stad. De natuur is altijd binnen handbereik. Ook is een groot deel van Ljubljana met de voet bereikbaar. Zijn sommige afstanden toch net iets te ver? Je kan voor slechts 1 euro gebruikmaken van het deelfietsensysteem van Ljubljana. Deze mag je wel maar maximaal 1 uur per rit gebruiken, maar als je binnen dit uur de fiets even parkeert, wordt de timer gewoon gereset en kan je verder door. Dit is ter voorkoming van diefstal.

Ljubljana is een gezellige en knusse stad, wat wel blijkt uit de vele terrasjes langs de Ljubljanica rivier. Dit oogt bijna als een Nederlandse gracht! Het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) van de stad is het kasteel Ljubljanski Grad. Dit kasteel biedt prachtige uitzichten over de stad, en het meeste, inclusief de kasteelmuren, zijn gratis te bezichtigen. Ben je een liefhebber van alternatieve cultuur? Bezoek dan cultureel centrum Metelkova. Dit gebied was tot de val van Joegoslavië een militair gebied, wat daarna leeg kwam te staan. Krakers hebben vervolgens dit gebied betreden, en omgetoverd in een paradijs van alternatieve kunst. In de avonden loopt dit gebied gezellig vol met enorm veel jeugd, en zijn er vele feesten te vinden.

Dit zijn de meest gestelde vragen over groepsreizen

Wat is het percentage singles en stellen binnen de groepsreizen?

Boek je een groepsreis, dan staat de groepservaring centraal. Er wordt dan ook veel gedaan voor een optimale groepssamenstelling. Over het algemeen streven de meeste reisorganisaties naar een percentage van solo reizigers van 50-70%. Op deze manier zijn er niet te veel mensen die elkaar al kennen, en wordt kennismaking tussen nieuwe mensen bevorderd.

Moet je ervaren zijn in de activiteiten waar je aan gaat deelnemen?

Nee, de meeste aanbieders van actieve groepsreizen gaan ervan uit dat je nog geen ervaring hebt in alle activiteiten, en hier wordt dus voldoende aandacht aan besteed. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over een bepaald niveau van basisconditie. Je hoeft geen topatleet te zijn, maar je moet wel de minimale conditie hebben voor de activiteiten die op het programma staan.

Is er een leeftijdslimiet voor groepsreizen?

Dit verschilt per groepsreis. Over het algemeen geldt er geen leeftijdslimiet voor groepsrondreizen, maar bij de meeste actieve rondreizen is dit wel het geval, meestal is dit tot 32 jaar. Actieve rondreizen vragen namelijk vaak wat meer reizigers, en groepsrondreizen zijn vaak wat relaxter. Ook worden er bij actieve groepsreizen meer intense activiteiten ondernomen, waardoor een echte teamspirit belangrijk is. Dit lukt beter als de leeftijdsverschillen niet te groot zijn.

In wat voor soort accommodaties wordt er verbleven tijdens een groepsreis?

Dit verschilt heel erg per reis dat je kiest. Zelfs dezelfde aanbieders hebben vaak verschil in accommodatie per reis die ze aanbieden. Groepsrondreizen maken vaak gebruik van hotels, actieve groepsvakanties gebruiken zowel hotels, appartementen als campings.

Bij sommige groepsreizen verblijf je ook (deels) op campings. Moet er dan een eigen tent worden meegenomen?

In de meeste gevallen verzorgen de groepsreizen altijd zelf de tenten voor de camping. Houd er wel rekening mee dat je de tent vaak met een ander moet delen.

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024