Home Wellness in Slovenië? De mooiste resorts in de Savinjska provincie

Wellness in Slovenië? De mooiste resorts in de Savinjska provincie

massage in wellness resort slovenie

De Savinjska provincie is een prachtig groene regio van Oost-Slovenië met veel ongerepte natuur. Daar waar de hoge bergen vooral in het noorden en westen te vinden zijn, vind je hier vooral mooie groene heuvels. Naast de heerlijk rustige serene natuur, is het ook een regio waar zowel veel bier als wijn geproduceerd wordt. Maar boven alles staat dit gebied bekend om zijn vele wellness resorts. Dus ben je geïnteresseerd in wellness resorts in Slovenië en wil je even heerlijk tot rust te komen? Lees dan snel verder!

De Savinjska provincie is de plek voor de liefde in Slovenië, met schitterende resorts is deze plek een walhalla voor liefhebbers van wellness!

Wellness resort Terme Olimia in Podčetrtek

Wellness Orhidelia

Het grootste en prominentste wellness resort van Slovenië bevindt zich in Podčetrtek, genaamd Terme Olimia. Dit wellness resort, dat 35km van celje vandaan ligt en slechts een paar honderd meter van de Kroatische grens, ligt boven een geologische breuklijn waardoor er veel warmwaterbronnen zijn om te gebruiken.

Lang geleden werden deze bronnen vooral gebruikt door vrouwen om de was te doen. Pas in de 20e eeuw werd het idee geopperd om deze warmwaterbronnen te gebruiken vanwege hun geneeskrachtige doeleinden. Uiteindelijk werden pas in de jaren 60 de eerste thermische baden gebouwd.

Het water dat nu te vinden is in Terme Olimia is tussen de 30 en 37 graden, en is rijk aan magnesium, calcium en waterstofcarbonaten. Tevens worden er reumatische aandoeningen en huidaandoeningen behandeld in dit wellness resort. Het complex van Terme Olimia is enorm, en is verdeeld in meerdere delen, wat elk iets te bieden heeft voor verschillende leeftijdsgroepen.

Zo is er voor families met kinderen het wellness deel genaamd “Termalija Family fun”. Dit is vooral gericht op kinderplezier. Zo is er een klimmuur boven het zwembad, zijn er glijbanen, en zijn er niet water gerelateerde activiteiten zoals een speeltuin en 7D bioscoop. Voor de wat oudere kinderen, is er ook het deel genaamd aqualuna. Dit zijn 10 wildere waterglijbanen, waarbij je bij de snelste glijbaan, genaamd de Kamikaze wel 70 km/h kunt gaan! Voor deze glijbaan moet je echter wel minstens 16 jaar oud zijn. Deze delen voor het jongere publiek zijn totaal afgescheiden van de rest van het spa complex, waardoor je, indien je totaal wilt relaxen, geen last hebt van gillende kinderen.

Wil je heerlijk ontspannen? Dan moet je bij het Wellness Orhidelia gedeelte zijn. Dit complex met sauna’s en stoombaden is echt enorm. Zo is er ook een speciale sauna waar je je in kan smeren met zout, zijn de sauna’s te verschillende temperatuur graden, en zijn er speciale sauna “programma’s”. Verder zijn er over het gehele complex rustruimtes te vinden, waar je lekker kunt liggen en relaxen. Wil je bij Terme Olimia overnachten? Dat kan! Er zijn meerdere hotels omheen gebouwd, waarvan sommigen direct verbonden zijn met het wellness deel.

Wellness resort Rimske Terme in Rimske Toplice

Rimske Terme wellness

Een ander erg populair wellness resort is Rimske Terme in Rimske Toplice. Van alle wellness resorts in Slovenië, is Rimske terme gebouwd op de plek waar de warmwaterbronnen het langst gebruikt worden. Rimske betekent dan ook Romeins, wat er op duidt dat de Romeinen al gebruik maakten van de warmwaterbronnen. Later werden ook de Habsburgs en de graven van Celje eigenaar van de warmwaterbronnen. Doordat de Trieste – Wenen spoorweg door het dorp Rimske Toplice reed na 1848 en hier ook een halte kreeg, kreeg de wellness Europese bekendheid. Er kwamen zelfs gasten van buiten Europa naar de wellness. Zoals uit de Verenigde Staten. De meest prominente gast die de wellness heeft gehad was de Britse prinses, die tevens erfgename was van de Duitse troon, in 1879.

Het huidige wellness resort heeft baden van 38,4 graden en 36,3 graden, en de warmwaterbronnen bevinden zich 1000 meter onder de grond. Het thermische water in de Rimske Terme zijn van alle wellness resorts in Slovenië het rijkst aan mineralen en het meest genezend. Verder zijn er vele verschillende soorten sauna’s te vinden: Finse sauna’s, stoom sauna’s, infrarood sauna’s, zout sauna’s en bio herbal sauna’s. Verder zijn er speciale gedeeltes met bedden om tot rust te komen. Sommige van deze ligbedden zijn zelfs verhit.

De meest gestelde vragen over wellness in Slovenië

Hoe duur zijn de genoemde wellness resorts?

De wellness van Olimia bestaat uit 4 delen: Orhidelia, Termalia Relax, Sauna World en Family Fun. Hierbij zijn Orhidelia en Sauna World echt de Wellness gedeelten, Family Fun is een zwembad vooral ingericht voor kinderen en Termalia Relax is meer een rustig zwembad, en zit bij elke combinatie inbegrepen. Als je genoeg hebt aan slechts een deel van het wellness resort, kan je een ticket kopen voor alleen Sauna World en Termalija Relax. Dit kost 19 euro doordeweeks en 25 euro in het weekend. Wil je ook gebruikmaken van het Wellness deel van Orhidelia? Dan heb je automatisch toegang tot alle andere gedeelten, en kost een ticket doordeweeks 32 euro en in het weekend 60 euro.

Rimske Terme bestaat uit slechts twee gedeelten: een zwembad en een sauna deel. Ben je alleen geïnteresseerd in het sauna deel, dan kost een ticket doordeweeks 25 euro en in het weekend 33 euro. Wil je liever een combiticket met het zwembad? Dan kost een ticket 35 euro doordeweeks en 40 euro in het weekend.

Kun je vanuit Ljubljana met openbaar vervoer naar de wellness resorts?

Podčetrtek en Terme Olimia zijn het moeilijkste te bereiken vanaf Ljubljana met het openbaar vervoer. hiervoor moet je eerst naar Celje, en vervolgens overstappen op de trein of bus naar Podčetrtek. De trein naar Celje doet er tussen een uur en anderhalf uur over, afhankelijk van welke trein je neemt, en de bus doet er tussen de een en twee uur over. Een treinreis naar Celje kost rond de 10 euro, de bus kost €7,30 doordeweeks en €1,80 in het weekend. Let wel op: de meeste busverbindingen in Slovenië worden geregeld door Arriva, maar de busverbinding met Celje staat onder beheer van Nomago. De trein naar Podčetrtek kost vervolgens €2,50 en doet er 45 minuten over en de bus kost €4,10 en duurt 1 uur.

Rimske Terme daarentegen is vanuit Ljubljana extreem makkelijk te bereiken, er is namelijk een directe treinverbinding met Rimske Toplice. De trein doet er iets meer dan een uur over, en kost €8,10.

Kan je overnachten bij de wellness resorts?

Podčetrtek zijn er vele hotels, huisjes en campings aanwezig, met de meest uiteenlopende prijzen. In Rimske Toplice is het aanbod iets minder, en ligt het aanbod rond de vijf hotels.

Bieden de wellnessresorts ook pakketten aan?

Beide wellnessresorts bieden ook pakketten aan. Bij de pakketten krijg je naast toegang tot de wellness ook een massage. Doordeweeks kosten deze pakketten tussen de 167 en 190 euro, en in het weekend tussen de 167 en 250 euro.

Ook Rimske Terme biedt pakketten aan, maar dit zijn voornamelijk pakketten in combinatie met een hotel. Sauna en massages zijn alleen los te kiezen. De pakketten hier zijn in combinatie met hotel Zdraviliški dvor, Rimski dvor en Sofijin Dvor.

Wat zijn de openingstijden?

Olimia is van zondag tot donderdag open van 9.00 tot 22.00, en vrijdag en zaterdag open van 9.00 tot 24.00.

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024