Home Top 5 boetiekhotels in Slovenië

Top 5 boetiekhotels in Slovenië

Romantische boetiekhotels in Slovenië

Ga je op vakantie naar Slovenië, dan is het kiezen van de perfecte reisbestemmingen maar de helft van het werk. Het kiezen van de juiste overnachtingen is vaak even belangrijk! Je kan wel in de mooiste omgevingen verblijven, maar als je hotel van erg slechte kwaliteit is, kun je er alsnog slechte herinneringen aan overhouden. Op Slovenië-Vakantie.nl vind je een leuke top 5 met mooie boetiekhotels in Slovenië en vind je meer over het begrip boetiekhotel.

Boetiekhotels zijn hot! Je hoort de term steeds vaker, maar misschien toch nog wat vraagtekens oproept. Wat is een boetiekhotel precies? Vroeger als men op vakantie ging, was het gebruikelijk om te overnachten in een hotelketen; hotels die overal ter wereld te vinden zijn, maar altijd op hetzelfde neer komen. Een boetiekhotel is hier de tegenhanger van. Zo is het boetiekhotel vaak kleiner en intiemer, en staan ze erom bekend vaak een unieke sfeer te hebben, doordat er veel aandacht aan de ontwerpen is besteed. De gast staat hier echt centraal, je krijgt niet het gevoel dat je in een massa productie toeristenoord zit.

Boutique Hotel Sunrose 7 voorkant
Boutique Hotel Sunrose 7 sauna

1. Boutique Hotel Sunrose 7

Boutique Hotel Sunrose 7 – gourmet & spa is perfect voor mensen die ultiem tot rust willen komen in de prachtige omgeving van Bohinj en Bled. Overdag genieten van de heerlijke natuur, en ‘s avonds ultiem tot rust komen in dit prachtig ontworpen hotel. Naast het mooie ontwerp beschikt het hotel over een wellness, zodat je nog meer tot rust komt dan naast wat de natuur al te bieden heeft. Ook kunt je ’s avonds lekker langs de rivier lopen in de speciale hotel tuin naast de rivier, en zal je geen last hebben van schreeuwende kinderen gezien het een adults only hotel is. Kom je met het vliegtuig? Dan biedt het hotel ook een shuttleservice aan tegen betaling.

Vind de beste prijzen voor dit boetiekhotel

Boutique Hotel Dobra Vila Bovec voorkant
Boutique Hotel Dobra Vila Bovec slaapkamer

2. Boutique Hotel Dobra Vila Bovec

Boutique Hotel Dobra Vila Bovec is een hotel dat voorheen dienst deed als telefooncentrale, maar nu geheel gerenoveerd is in prachtige klassieke stijl. Met de nabijgelegen hemelsblauwe Soča rivier, valt zo’n prachtig interieur totaal niet uit de toon. Na een dag vol verwondering in de natuur, kun je lekker tot rust komen in de wintertuin of in de traditionele bibliotheek, nadat je hebt genoten van een heerlijk gerecht in het restaurant dat bereid is met lokaal geproduceerde producten. Ben je op huwelijksreis? Dan heeft dit hotel zelfs een speciale bruidssuite! Ondanks dat Bovec vrij ver van het vliegveld ligt, biedt het hotel tegen betaling een shuttleservice aan.

Vind de beste prijzen voor dit boetiekhotel

Milka Boutique Hotel slaapkamer
Milka Boutique Hotel hot tub

3. Milka Boutique Hotel

Milka Boutique Hotel is een boetiekhotel dat zich naast zijn vele faciliteiten onderscheidt door de ligging. Stel je voor: je ligt in een jacuzzi na een dag wandelen met uitzicht op een van de mooiste meren van Slovenië: het Jasna meer. Het klinkt onwerkelijk, maar Milka Boutique Hotel heeft het te bieden. Niet voor niks geven gasten dit hotel een enorm hoge beoordeling; op booking.com heeft het hotel een gemiddelde beoordeling van 9,7! Naast een jacuzzi biedt het hotel ook een sauna, om het relaxen compleet te maken. Verder heeft het hotel een perfecte locatie om als uitvalsbasis te gebruiken voor je vakantie. Naast het eerdergenoemde Jasma meer, rij je zo de Vršič pas op vanuit het hotel, en zit je vlakbij de Zelenci meren. Tevens zijn er vele wandelroutes te vinden die vlakbij het hotel beginnen. Als al deze punten nog niet genoeg zijn, heeft het restaurant van het hotel ook nog eens twee Michelinsterren voor het perfecte diner. Komt u met het vliegtuig naar Slovenië, dan biedt het hotel tegen betaling een airport shuttle aan.

Vind de beste prijzen voor dit boetiekhotel

Boutique hotel Vila Planinka voorkant
Boutique hotel Vila Planinka slaapkamer

4. Boutique Hotel Vila Planinka

Boutique Hotel Vila Planinka is gelegen in het idyllische plaatsje Zgornje Jezero. Dit plaatsje is gelegen in noord Slovenië op de Oostenrijkse grens, op de top van een bergpas. Na de prachtige route die je hier naartoe leidt door een lange vallei, bevind je je in een prachtig dal omringd door bergtoppen. De omgeving is dan ook als inspiratie gebruikt in het design van het hotel. Het houd is veelvuldig terug te vinden in zowel vele kamers, lobbies als de gezellige balkonnetjes, en het hotel heeft de typische uitstraling die huizen in de Sloveense bergen hebben. Ook dit hotel biedt een shuttleservice vanaf de luchthaven. Bij het hotel zijn er vele wandelpaden te vinden, die je naar de omliggende bergen zullen leiden. Ook is er een mooi meer in Zgornje Jezero, en een mineraalrijke waterbron, waar je water van kunt aftappen.

Vind de beste prijzen voor dit boetiekhotel

Boutique Skipass Superior Hotel voorkant
Boutique Skipass Superior Hotel slaapkamer

5. Boutique Skipass Superior Hote

In het hartje van Kranjska Gora bevindt zich het Boutique Skipass Superior Hotel.  Vooral in de winter laat dit boetiekhotel zijn unieke waarde blijken door gespecialiseerd te zijn in wintersport. Zo bieden zij skilessen, skiverhuur en skiopslag aan voor de pistes die op 400m afstand liggen. Tevens organiseren zij op verzoek skitochten en krijg je speciale kortingen op ski-uitrusting in verschillende winkels als je bij dit boetiek hotel verblijft. Verblijf je hier in de zomer? Dan zijn er vele wandel- en fietsroutes in de buurt, en meerdere bezienswaardigheden zoals de Zelenci meren, de Pas van Vršič en de Tamarvallei.

Vind de beste prijzen voor dit boetiekhotel

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024