Busreis Meer van Bled Slovenië

Busreis Slovenië

Geniet van de schoonheid van Slovenië met een busreis

Vaak zegt men dat Nederland een klein landje is. Maar Slovenië is bijna twee keer zo klein als Nederland, met bijna tien keer zo weinig inwoners! Zo’n klein landje kan toch niet veel te bieden hebben? Het tegenovergestelde is waar. Ondanks dat Slovenië zo klein is, blinkt het uit in veelvoud. Maar van de vele landschappen die Slovenië te bieden heeft, zijn de berglandschappen het meest overweldigend. De hoogste berg van het land, de Triglav, staat zelfs op de Sloveense vlag! Ondanks de geringe grootte, is een vakantie naar het veelzijdige Slovenië iets wat je altijd bij zal blijven staan!

Bekijk alle busreizen Vanaf € 799,-
Alles verzorgde vakantie Met anderen op stap

Heerlijk ontspannen op een busreis naar Slovenië

Kies je voor een busreis naar Slovenië, dan is alles voor je geregeld, en kan je zonder enige zorgen op vakantie. Goede ervaren buschauffeurs rijden je graag rond, en enthousiaste gidsen vertellen je constant alles wat je wilt weten tijdens de vele bezienswaardigheden in Slovenië, zodat je niet alleen geniet van de mooie bestemmingen maar er ook alles over te weten komt!

Tevens zijn de busreizen voorzien van heerlijke luxe bussen. Kortom, wil je genieten van alles wat Slovenië te bieden heeft, maar ook voorzien zijn van alle gemakken? Dan is een busreis naar Slovenië de vakantie voor jou!

Een busreis naar Slovenië boeken? Dit kan bij deze reisorganisaties!


Uitgelichte busreizen naar Slovenië

Wat zijn de populairste busreizen naar Slovenië?

Veel busreizen naar Slovenië worden gecombineerd met Kroatië. Hierdoor krijg je naast het indrukwekkende berglandschap van Slovenië ook de prachtige kustlijn van Kroatië te zien en de schilderachtige Plitvice Meren.

Kortom, je zult overweldigd worden door de vele verschillende landschappen! We hebben hieronder kort de hoogtepunten beschreven die in de meeste busreizen voorkomen, zodat je weet wat je te wachten staat! We hebben ook een aantal meest gestelde vragen bijgevoegd, zodat je niet voor onverwachte tegenvallers komt te staan. Veel leesplezier!

Meer van Bled landschap van bovenaf met bergen

Het Meer van Bled

Vaak zie je wel eens foto’s van bergmeren voorbij komen waarbij je denkt van wow, wat een natuurschoon. Is dat wel echt? Denk je nu dat zelfde bergmeer in mét een prachtig kasteel erboven, én een eilandje met een kerk erop. Dat kan toch niet echt zijn? Een foto van zo’n meer, dat moet wel een van die nieuwe foto’s zijn die gemaakt is met AI toch? Het tegendeel is waar, dit sprookjesachtige meer is gelegen in Slovenië, en heet het Meer van Bled!

Niet voor niks is dit dan ook een van de populairste bestemmingen van Slovenië, wat vanzelfsprekend bij elke busreis zit inbegrepen. Wil je het eilandje van dichtbij zien? Neem dan een traditionele “Pletna” boot naar het eiland.

Ljubljana centrum

Ljubljana

In het midden van het land ligt de hoofdstad van Slovenië: Ljubljana. Ondanks dat het de hoofdstad van het land is, is het een heerlijke relaxte stad zonder grote mensenmassa’s. Met de rivier de Ljubljanica dat door de stad stroomt, lijkt het bijna een Nederlandse stad met een gracht. Boven de stad torent het kasteel van Ljubljana uit boven de stad. Bezichtiging van dit kasteel is een must, gezien het prachtige uitzicht over de stad biedt. Het meeste rondom het kasteel is ook nog eens gratis, je kunt zelfs gratis de kasteelmuren op! Is de tocht heuvel opwaarts toch iets te veel gevraagd? Neem dan het treintje naar boven.

Predjama Kasteel

De grotten van Postojna en het Predjama kasteel

De grotten van Postojna zijn een van de grootste grottenstelsels van Europa. Maar wat deze grotten ook uniek maakt is het treintje door de grotten, zo kunnen zelfs de bezoekers die slecht ter been zijn genieten van deze prachtige druipsteengrotten. Ook leeft er een heel uniek diertje in deze grotten: de Olm, ook wel Mensvis genoemd. In een apart deel van de grot kunt u deze salamander zien.

Vlakbij de grotten van Postojna is er ook een heel indrukwekkend kasteel te vinden: het Predjama kasteel. Dit unieke kasteel is volledig in een berg gebouwd, wat het een erg indrukwekkend schouwspel maakt. Zelfs dit kasteel heeft zijn eigen grottenstelsel! Vanwege de indrukwekkende uitstraling van het kasteel, worden er hier ook weleens films en series opgenomen. de Netflix serie “The Witcher” is hiervan het recentste.

Plitvice meren Kroatië

Plitvice meren

Elke busreis naar Slovenië, stopt ook in de Plitvicemeren van Kroatië. Dit prachtige natuurgebied met zijn oneindig vele watervallen en turquoise water is een van de mooiste natuurgebieden ter wereld, en staat ook niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het gebied bestaat uit 16 meren, die allen met elkaar verbonden zijn. Wanneer je dit gebied bezoekt, loop je over vele leuke houten bruggetjes langs alle watervallen en meren.

Meest gestelde vragen over busreizen naar Slovenië

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden in Slovenië?

De populairste bezienswaardigheden van Slovenië zijn het Meer van Bled, de grotten van Postojna en het Predjama kasteel. De populairste steden zijn de hoofdstad Ljubljana en de badplaats Piran.

In combinatie met welke landen wordt een busreis naar Slovenië vaak georganiseerd?

Doordat het erg ver rijden is naar Slovenië, hebben de meeste busreizen een overnachting in Oostenrijk of Duitsland, zodat de afstand niet in een keer overbrugt hoeft te worden. tevens wordt de reis vaak gecombineerd met het mooie naastgelegen Kroatië.

In wat voor hotels wordt er overnacht tijdens de busreizen?

De meeste aanbieders werken met 3- of 4-sterren hotels o.b.v. halfpension. Vaak wordt hetzelfde hotel als standplaats gebruikt voor meerdere nachten. Lees goed het reisprogramma en voorwaarden van de reisorganisaties door om meer te weten over het type verblijf tijdens je reis!

Zit een boottocht op het Meer van Bled vaak inbegrepen bij de reizen?

Een boottocht op het meer van Bled zit meestal niet bij de reis inbegrepen. Een tocht in een traditionele Pletna kost 12 euro, en een elektrische boot kost 14 euro.

Wat zijn de entreekosten van het kasteel van Ljubljana?

Het grootste gedeelte van het kasteel is gratis te bezoeken. Wil je het kasteel echt van binnen zien? Dan is een ticket 12 euro, of 16 euro als je ook gebruik wilt maken van het treintje naar de top. Ook is er een wijntour in het kasteel, biedt het kasteel een audiotour aan, kun je een tour nemen met een verklede gids, en is er een escape room. Elk van deze ervaringen kost 20 euro, inclusief treintje.

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024