Home Reisbureaus AlpenReizen

AlpenReizen

AlpenReizen is, zoals de naam al doet vermoeden, de specialist voor reizen naar de Alpen. Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Duitsland en Slovenië, Alpenreizen biedt verschillende reizen aan verspreid over de Alpen. Van kindervakanties tot wandelvakanties en wintersport tot rondreizen, Alpenreizen heeft van alles en voor elk seizoen wel iets. Het is wel echt iets voor de vakantieganger die meer wilt dan alleen op een vakantiebedje liggen. Actief bezig zijn en genieten van de prachtige landschappen en uitzichten staat hier echt centraal. Maar ook hier kan je relaxen. Je ligt dan wel niet aan het strand, zitten op een terrasje in de hoge bergen na een zware wandeling doet er weinig voor onder.

AlpenReizen stelt hun reizen samen door middel van hun eigen kennis en ervaring en hebben veel nauwe banden met lokale partners aldaar, dus boek je een vakantie bij hen, dan weet je zeker dat de vakantie is samengesteld door echte experts!

Een ruim aanbod aan outdoor- en wandelvakanties in Slovenië

AlpenReizen heeft een vrij groot assortiment aan reizen naar Slovenië: 9 wandelvakanties, 5 outdoor vakanties en een autovakantie. Er zijn 3 soorten wandel vakanties, huttentochten door de bergen, delen van de Alpe Adria Trail en delen van de Juliana Trail. Deze wandelroutes, of trails, zijn vrij lang en verdeeld over meerdere etappes. AlpenReizen heeft aan de hand van deze Etappes een selectie gemaakt voor verschillende reizen. De Juliana Trail is rondom Nationaal Park Triglav, en de Alpe Adria Trail begint in Oostenrijk en eindigt in Italië aan de kust. De huttentochten die AlpenReizen aanbiedt gaan dwars door het hart van Nationaal Park Triglav, en het is zelfs mogelijk om de Triglav zelf te beklimmen met een van de huttentochten. Zoals de naam al zegt trek je hierbij van hut naar hut, maar slaap je ook waar mogelijk, zoals in de valleien, in een normaal hotel.

Kies je voor een outdoor vakantie, dan kun je kiezen tussen outdooractiviteiten bij Bovec of bij Bled.

Een outdoor vakantie in Bled

Bled is voornamelijk bekend van het Meer, maar de wilde Sava rivier biedt ook genoeg opties voor een echte outdoor-ervaring. In Bled heb je de keuze voor een normale outdoor-ervaring of een meer familiegerichte outdoor vakantie. De volgende activiteiten worden aangeboden bij Bled verspreid over de verschillende pakketten: Raften, rodelen, ziplinen, canyoning, kajakken, mountainbiken, paragliden en hiken.

Raften op de wonderschone Soča rivier

De Soča staat vooral bekend om zijn schoonheid, maar doordat het in sommige delen erg woest kan zijn, en de natuur ook genoeg te bieden heeft, is deze prachtige rivier ook perfect voor outdoor activiteiten. AlpenReizen biedt hier 3 reizen aan, een normale outdoor week, een familievriendelijke outdoor vakantie of een korte 4 daagse outdoor vakantie. De volgende activiteiten worden aangeboden bij Bovec: raften, ziplinen, mountainbiken, Stand Up Paddling (SUP), canyoning, kajakken, rotsklimmen, paragliden, caving en skydiven.

Tot slot biedt AlpenReizen ook nog een autorondreis aan. Het belangrijkste deel van deze rondreis speelt zich af in Nationaal Park Triglav, maar laat je ook kennismaken met de kust in zuidwest Slovenië en de warmwaterbronnen in Oost-Slovenië.

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024