Home Reisbureaus Eigen-Wijze Reizen

Eigen-Wijze Reizen

Eigen-Wijze Reizen is een duurzame vakantie aanbieder die al meer dan 30 jaar bestaat. Ondanks dat duurzaam reizen voornamelijk populair is geworden in de 21e eeuw, is het al de specialiteit van Eigen-Wijze Reizen sinds 1986. Eigen-Wijze Reizen doet dit voornamelijk door zich te richten op fiets– en wandelvakanties, zowel binnen als buiten Europa. Bij de reizen die Eigen-Wijze Reizen aanbiedt, wordt de voorkeur gegeven om niet te veel naar de toeristische trekpleisters te gaan, waardoor je het land nog beter leert kennen en ook bijdraagt aan de lokale economie.

Bij het boeken van een vakantie bij Eigen-Wijze Reizen wordt er gezorgd voor een Nederlandstalige beschrijving en een gps-route beschrijving van de vakantie. Ook is het mogelijk in veel gevallen om te kiezen voor een elektrische fiets, als fietstochten op een normale fiets te zwaar zijn. Alle routes zijn door de medewerkers van Eigen-Wijze Reizen zelf uitgezet en beschreven, waardoor je een echte unieke vakantie ervaring krijgt.

De specialist in fiets- en wandelvakanties in Slovenië

Eigen-Wijze Reizen biedt twee fietsvakanties aan en een wandelvakantie aan naar Slovenië. De wandelvakantie en een van de fietsroutes richten zich op Nationaal Park Triglav, en de andere fietsvakantie richt zich op de kust.

Wandelen door het Nationaal Park Triglav

Kies je voor de wandelvakantie naar Nationaal Park Triglav, dan ga je echt dwars door het Nationale park heen. Je begint in Lesce, dat in de buurt van Bled ligt, en wandelt vervolgens via Bohinj naar Tolmin in de Soča vallei. Vanaf hier wandel je langs de Soča rivier naar de Vršič bergpas, steekt deze over naar Kranjska Gora, vanwaar je weer terugloopt naar het startpunt. Voor sommige onderdelen wordt er gebruikgemaakt van een bustransfer, om het niet al te zwaar te maken. Tevens wordt er gebruikgemaakt van bagagetransport, zodat je dit niet zelf hoeft mee te dragen.

Op de fiets door Slovenië

De fietsvakantie naar Nationaal Park Triglav gaat om het park heen. Waar de wandelvakantie de oversteek maakt tussen Bohinj en Tolmin, leidt de fietsvakantie je eromheen via Cerkno en het middeleeuwse plaatsje Škofja Loka. In de buurt van Cerkno ligt het voormalige Franja ziekenhuis. Dit was een ziekenhuis van de partizanen, verscholen gelegen diep in een prachtige bergkloof. Deze excursie is erg aan te raden, maar het maakt de tocht wel iets langer.

De andere fietstocht is een combinatie met Italië en Kroatië. Je begint hier in Venetië, waarna je via Triëste over het Parenzana fietspad langs de Sloveense en Kroatische kust fietst.

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024