Home Reisbureaus Flixbus

Flixbus

Flixbus is een mobiliteitsaanbieder uit Duitsland die sinds 2013 vele busreizen aanbiedt. Het bedrijf begon als startup in München met als doel het mogelijk te maken om duurzaam, comfortabel en betaalbaar te reizen. Rond dezelfde tijd werd “MeinFernbus” opgericht in Berlijn, dat later met Flixbus fuseerde. Sinds de fusie is Flixbus de onbetwiste marktleider in Duitsland.

Sinds 2015 is Flixbus ook begonnen met het uitbreiden van het internationale netwerken, en heeft het inmiddels busverbindingen naar alle uithoeken van Europa. Waar de startup met slechts 3 medewerkers begon, heeft het inmiddels al meer dan 1000 medewerkers verspreid over verschillende locaties. Flixbus heeft sinds de oprichting al meer dan 100 miljoen klanten gehad, met soms wel meer dan 40 miljoen per jaar. Verder heeft Flixbus momenteel meer dan 3000 bestemmingen in meer dan 40 landen, en biedt het meer dan 400.000 verbindingen per dag aan. Sommige steden hebben zelfs ieder halfuur een verbinding, waardoor Flixbus vaak nog voordeliger is dan het normale openbaar vervoer!

Reizen met Flixbus in Slovenië

Flixbus is een enorm handig vervoermiddel voor een vakantie naar Slovenië. Zowel als stedentrips kan een Flixbus erg handig zijn, maar ook voor luchthavenvervoer. Soms kunnen vluchten naar Ljubljana redelijk prijzig zijn, en is het handiger om aan te vliegen via bijvoorbeeld Venetië – Marco Polo Airport. Ljubljana heeft een directe Flixbus connectie voor 29 euro. Ook is het mogelijk om vele stedentrips met de Flixbus te doen vanaf Ljubljana. Denk hierbij aan steden zoals Graz in Oostenrijk, Zagreb of Pula in Kroatië, Triëste of Venetië in Italië of misschien wel Budapest in Hongarije. Flixbus biedt vele directe verbindingen, en soms wel onder de 10 euro. Wil je met ultiem gemak reizen? Reserveer dan een stoel met een tafeltje, zodat je echt de ruimte hebt. Dit is echter niet in alle bussen aanwezig.

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024