Home Reisbureaus Natuurlijk Reizen

Natuurlijk Reizen

Natuurlijk Reizen is een kleinschalige reisorganisatie die al meer dan 20 jaar bestaat. Bij Natuurlijk reizen wordt er persoonlijk aandacht besteed aan het samenstellen van de reis, en zal ook vaak van de meer toeristische routes worden afgeweken, waardoor je met deze reisorganisatie het binnenland ook goed leert kennen! Zoals de naam al doet vermoeden, is natuurlijk reizen gespecialiseerd in duurzame reizen. Er is wel een selectie aan autovakanties, maar de specialiteit ligt bij wandel, fiets en themavakanties. Ongeacht de reismethode, met Natuurlijk Reizen zul je meer van het land te zien krijgen dan de toeristische hotspots, zodat je er echt verhalen aan over weet te houden waardoor anderen zullen zeggen, “goh, wat jammer dat wij dat niet hebben gezien daar zeg”!

Fietsvakanties naar Slovenië met Natuurlijkreizen

In Slovenië biedt Natuurlijk Reizen 4 vakanties aan: 2 fietsvakanties, een wandelvakantie en een thema vakantie. De eerste fietstocht is voor de echte bergliefhebber. Je begint de fietstocht in bij het Meer van Bled, en eindigt de tocht in Kranjska Gora, het hart van de Sloveense Alpen met vele mooie natuur bezienswaardigheden vlakbij, zoals het Zelenci Meer, het Jasna Meer en de Vršič pas. Tijdens de fietstocht fiets je langs de hoogvlaktes van Pokljuka en Jelovica, en bezoek je het prachtige Bohinj meer. Ook wordt het middeleeuwse plaatsje Škofja Loka bezocht.

De andere fietsvakantie start in Ljubljana en brengt je naar Zuidwest-Slovenië, en richt zich op het unieke Karst landschap, de wijngebieden en de kust van Slovenië. Natuurlijk kunnen de grotten van Postojna niet ontbreken bij een bezoek aan de Sloveense Karst, en kunt u van heerlijk wijnen genieten terwijl je langs de wijnranken fietst. Naast een bezoek aan Piran aan de kust, zal ook Triëst worden bezocht. Deze stad ligt nu in Italië, maar heeft vroeger lang deel uitgemaakt van Oostenrijk-Hongarije, waardoor het nog steeds een aanzienlijke Sloveense minderheid heeft.

Klinken deze fietstochten erg aangenaam, maar weet je niet zeker of je het aankan om door de heuvels en bergen van Slovenië te fietsen? Huur dan vooral een elektrische fiets, om de fietstocht wat minder intensief te maken.

Wandelen in Slovenië

De wandelvakantie begint eveneens in Ljubljana, waarna de Soča Vallei op het programma staat. De Soča vallei wordt beschouwd als een van de mooiste plekken van Slovenië, waar de Soča rivier absoluut de hoofdrol speelt. Tijdens je verblijf in de Soča vallei verblijf je in het plaatsje Tolmin. Tolmin is een perfecte verblijfslocatie voor vele uitstapjes. Zo heb je er de prachtige Tolminka vallei, kun je de Eerste Wereldoorlog Loopgraven van Kolovrat bezoeken en worden er excursies georganiseerd om verderop in de Soča rivier te raften. Ook kan je in Tolmin heerlijk langs de rivier wandelen, en zijn er vele wandelroutes te vinden naar de hoge bergen rond Tolmin. De vakantie wordt afgesloten met een bezoek aan Bled en de naastgelegen Vintgar Kloof, met tot slot een bezoek aan het dorpje Jezersko in de Alpen ten noorden van Slovenië. Jezersko heeft een prachtige ligging op de grens met Oostenrijk, en wordt compleet omgeven door hoge bergen. In het dorpje is ook een mooi bergmeer te vinden, en kun je heerlijk gezond water tappen uit een berg waterbron.

Een heerlijke themareis in het teken van wijn

Tot slot is het ook mogelijk om een thema vakantie te boeken bij Natuurlijk Reizen. Dit is een echte “Slow Down” vakantie, waarbij wijn centraal staat. Na een korte kennismaking met de hoofdstad Ljubljana vertrek je naar het oosten van het land, naar het plaatsje Jeruzalem. Al bij aankomst kun je genieten van een wijnproeverij, waar je vele wijnen uit de omgeving kunt proberen. In je hotel kun je heerlijk relaxen in de jacuzzi, en heb je vanaf je balkon een prachtig uitzicht over de wijnvelden. In de buurt kun je heerlijk fietsen, kun je een wijntour per jeep doen, of kun je heerlijk relaxed een wellness bezoeken. Tot slot zal je nog de oudste stad van Slovenië bezoeken: Ptuj, waarna je via Maribor teruggaat naar Ljubljana.

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024