Home Reisbureaus Shoestring

Shoestring

Shoestring is een Nederlandse reisorganisatie die gespecialiseerd is in verre en avontuurlijke groepsreizen. Sinds de oprichting in 1996 biedt Shoestring unieke reiservaringen aan reizigers die op zoek zijn naar authentieke en avontuurlijke bestemmingen. De organisatie richt zich vooral op groepsreizen, maar biedt ook individuele reizen aan voor de meer zelfstandige avonturiers.

Minimale impact, maximale beleving

Een van de kenmerken van Shoestring is de focus op duurzaam toerisme. De reizen zijn ontworpen om een minimale impact op het milieu te hebben en om de lokale gemeenschappen te ondersteunen. Dit betekent bijvoorbeeld dat er vaak gebruik wordt gemaakt van lokale gidsen en accommodaties, en dat er aandacht is voor culturele uitwisselingen en respect voor de lokale gebruiken en tradities.

Van Zuid-Amerikaanse landschappen tot Aziatische cultuur

Shoestring heeft een groot aanbod aan bestemmingen, van de indrukwekkende landschappen van Zuid-Amerika en de culturele rijkdom van Azië, tot de ongerepte natuur van Afrika en de mysterieuze plekken in het Midden-Oosten. Elke reis is zorgvuldig samengesteld om reizigers de kans te geven om de hoogtepunten van een bestemming te ontdekken, evenals de minder bekende pareltjes die je niet snel in een reisgids vindt.

De groepsreizen van Shoestring zijn populair onder een diverse groep reizigers, van jonge backpackers tot oudere avonturiers, die allemaal één ding gemeen hebben: een passie voor het ontdekken van de wereld op een authentieke manier. De groepen zijn meestal klein, wat zorgt voor een persoonlijke en intieme reiservaring.

Combinatie groepsreis naar Slovenië en Kroatië

Ga je met Shoestring naar Slovenië, dan is alleen een combinatiereis met Kroatië mogelijk. Je begint de reis bij de beroemde bergmeren van Bled en Bohinj. Bled is wereldberoemd vanwege haar unieke schouwspel: een lieflijk kerkje op een eiland midden op een prachtig meer, en een machtig kasteel dat over het meer uitkijkt. Het mooie bergmeer van Bohinj wordt prachtig omlijst door hoge bergen, en is vooral populair onder actieve reizigers. Je zult hier dan ook een wandeling gaan maken over de Triglavska Bistrica trail.

Tevens ligt in dit gebied, vlakbij Bled, de Vintgar Kloof. Deze kloof is een prachtig natuurlijk schouwspel, waar de rivier Radovna doorheen stroomt. Je zult deze kloof bezoeken op dezelfde dag als Bled. Na de imposante bergmeren vervolg je de reis naar Ljubljana, de hoofdstad in het midden van het land. Ljubljana is een gezellige studentenstad met vele terrasjes, en met een kasteel dat over de stad heen kijkt. Na de hoofdstad Ljubljana vervolg je de reis naar de grotten van Postojna. Dit imposante grottenstelsel dat wel 27 lang is, is wederom een topattractie, en wat het echt uniek maakt is dat je een deel van de grotten kunt zien met een leuk treintje. Hierna vervolg je de reis naar Kroatië, waar je onder andere de prachtige Plitvice meren en de mooie oude stad Zadar zult bezoeken.

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024