Home Reisbureaus TUI

TUI

De leukste stedentrips, georganiseerde rondreizen en combinatiereizen met Kroatië bij TUI

Wil je met TUI naar Slovenië? Dan kun je kiezen voor een combinatiereis met Kroatië. De focus hierbij ligt vooral op noordwest Kroatië, zoals de stad Rijeka en het mooie schiereiland Istrië. Istrië heeft prachtige oude steden, zoals Pula met zijn Romeinse amfitheater en Rovinj met zijn mooie kenmerkende schiereiland. Ook staat dit gebied bekend om zijn mooie kust. Vanzelfsprekend worden ook de Plitvice Meren bezocht met zijn 90 watervallen. In Slovenië ligt de focus op de hoofdstad Ljubljana. Bezoek hier de beroemde drakenbrug, het machtige kasteel dat over de stad uitkijkt, of loop tussen de vele gezellige terrasjes van deze studentenstad.

Wil je liever zonder georganiseerde rondreis naar Slovenië? Dan biedt TUI ook een flink aantal hotels aan, verspreid over Slovenië. Uiteraard biedt TUI een handig filtersysteem aan, en kun je kiezen tussen vliegen vanaf Amsterdam of Rotterdam of eigen vervoer.

De geschiedenis van TUI Reizen

TUI Nederland is de grootste en oudste reisorganisatie van Nederland. De reisorganisatie begon onder de naam Lisonne in 1876, wat de eerste reisorganisatie van Nederland was. Na vele fusies met andere reisorganisaties, waarvan de eerste fusie met Lindeman was, ontstond in 1974 de reisorganisatie Holland International. Het was al de oudste reisorganisatie, maar na de vele fusies werd Holland International ook de grootste.

In de jaren 90 wordt Holland International samengevoegd met Arke, de voormalig grootste reisorganisatie van Nederland. Dit wordt gedaan nadat beide bedrijven zijn overgenomen door TUI. Arke stamt uit 1934, en is opgericht door Frits Arke. De oorspronkelijke naam van deze reisorganisatie is Reisbureau Twente, maar dit werd in de jaren 50 veranderd naar Reis- en Passagebureau Arke. Van origine waren zij specialist in busreizen, maar nadat Arke Reizen werd overgenomen door Ferdinand Fransen werd de reisorganisatie veel veelzijdiger. Na de fusie met Holland International zijn zij in 1997 door TUI omgedoopt tot TUI Nederland.

Arke had ook een luchtvaartmaatschappij: Arkefly. Dit was de eerste luchtvaartmaatschappij dat toebehoorde aan een reisorganisatie. Arkefly staat tegenwoordig bekend onder de naam TUI fly.

Slovenië-Vakantie.nl - © 2024